# Articolul 7

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [ORDIN nr. 39 din 16 ianuarie 2008 privind reorganizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului](https://regra.ro/legislatie/romania/act/89079/ordin-nr-39-2008)
- **Citare:** Articolul 7, ORDIN nr. 39 din 16 ianuarie 2008 privind reorganizarea ambulatoriului de specialitate al spitalului
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/89079/ordin-nr-39-2008/articol/7
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/89079/ordin-nr-39-2008/articol/7.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/89079?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> (1) În situația în care cabinetele care nu vor constitui ambulatoriul integrat al spitalului se vor reorganiza în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 124/1998, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 83/2000, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 598/2001, spitalul împreună cu autoritatea de sănătate publică și autoritățile locale vor găsi spații, de preferință în afara clădirii spitalului, pentru a permite spitalului să își organizeze unitar activitatea.
>
> (2) Spitalul este obligat să își utilizeze prioritar spațiile pentru organizarea activității, în vederea creșterii accesibilității populației la servicii medicale cât mai complete, a creșterii calității actului medical și a gradului de confort pentru pacienți.
>
> (3) Bunurile mobile aflate în dotarea structurilor medicale care se reorganizează în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 124/1998, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2000, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 598/2001, rămân în patrimoniul spitalului și vor fi atribuite în folosință titularului cabinetului.
>
> (4) Aparatura medicală aflată în dotarea structurilor care se reorganizează conform art. 5 rămâne în patrimoniul spitalului și va fi atribuită în folosință gratuită titularului cabinetului, numai dacă nu este necesar a fi redistribuită în structurile medicale ale spitalului, în scopul dotării corespunzătoare a acestora.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
