# Articolul I

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [ORDIN nr. 604 din 9 iulie 2007 pentru modificarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 761/1999 privind desemnarea, pregătirea şi atestarea profesională a persoanelor care conduc permanent şi efectiv activităţi de transport rutier](https://regra.ro/legislatie/romania/act/84592/ordin-nr-604-2007)
- **Citare:** Articolul I, ORDIN nr. 604 din 9 iulie 2007 pentru modificarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 761/1999 privind desemnarea, pregătirea şi atestarea profesională a persoanelor care conduc permanent şi efectiv activităţi de transport rutier
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/84592/ordin-nr-604-2007/articol/I
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/84592/ordin-nr-604-2007/articol/I.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/84592?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> Ordinul ministrului transporturilor nr. 761/1999 privind desemnarea, pregătirea și atestarea profesională a persoanelor care conduc permanent și efectiv activități de transport rutier, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 33 din 28 ianuarie 2000, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
>
> 1. În tot cuprinsul ordinului, sintagma "certificat de pregătire profesională" se înlocuiește cu sintagma "certificat de competență profesională".
>
> 2. Alineatul (1) al articolului 4 va avea următorul cuprins:
>
> "Art. 4. - (1) Pentru înscrierea la examen candidații trebuie să facă dovada absolvirii învățământului obligatoriu prevăzut de reglementările în vigoare și să fi absolvit un curs de specialitate organizat de un centru de pregătire și perfecționare a personalului din domeniul transporturilor rutiere, autorizat de Ministerul Transporturilor, sau să fie titulari ai unei diplome de absolvire a unei instituții de învățământ superior tehnic în specialitatea transporturi rutiere."
>
> 3. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
>
> "Art. 6. - (1) Certificatul de competență profesională este valabil pe o perioadă de 5 ani.
>
> (2) Dacă în cursul ultimului an ce precede expirarea certificatului de competență profesională titularul a urmat un curs de perfecționare profesională, acestuia i se va elibera un nou certificat după promovarea examenului susținut în condițiile prevăzute la art. 5."
>
> 4. Anexa nr. 1 se înlocuiește cu anexa la prezentul ordin.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
