# Articolul I

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [ORDIN nr. 512 din 21 iunie 2007 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.627/2006 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim român şi a sistemului de recunoaştere a certificatelor de competenţă](https://regra.ro/legislatie/romania/act/83543/ordin-nr-512-2007)
- **Citare:** Articolul I, ORDIN nr. 512 din 21 iunie 2007 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.627/2006 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire şi perfecţionare a personalului navigant maritim român şi a sistemului de recunoaştere a certificatelor de competenţă
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/83543/ordin-nr-512-2007/articol/I
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/83543/ordin-nr-512-2007/articol/I.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/83543?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> Ordinul ministrului transporturilor, construcțiilor și turismului nr. 1.627/2006 pentru aprobarea criteriilor minime de pregătire și perfecționare a personalului navigant maritim român și a sistemului de recunoaștere a certificatelor de competență, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 917 din 10 noiembrie 2006, se modifică și se completează după cum urmează:
>
> - După articolul 29 se introduc două noi articole, articolele 29^1 și 29^2, cu următorul cuprins:
>
> "Art. 29^1. - Se pot prezenta la examenul de evaluare în vederea obținerii brevetelor de ofițer punte, ofițer mecanic sau ofițer electrician maritim, după caz, absolvenții formelor de învățământ universitar tehnic de lungă sau scurtă durată, profil mecanic sau electric și absolvenții învățământului universitar de marină militară, care:
>
> 1. au fost pregătiți sau se aflau în curs de pregătire la data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin, prin cursurile de specializare aprobate, absolvite la CERONAV - Constanța;
>
> 2. au efectuat stagiul de îmbarcare prevăzut de legislația în vigoare la data efectuării cursurilor aprobate;
>
> 3. se încadrează în perioada de valabilitate a cursului de specializare.
>
> Art. 29^2 Posesorii de brevete maritime de ofițer punte, ofițer mecanic și ofițer electrician maritim, absolvenți ai formelor de învățământ universitar prevăzute la art. 29^1, se pot prezenta la examenul de evaluare pentru obținerea brevetelor superioare."

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
