# Articolul II

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [REGULAMENT nr. 1 din 9 februarie 2024 pentru modificarea și completarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 3/2018 privind monitorizarea infrastructurilor pieței financiare și a instrumentelor de plată](https://regra.ro/legislatie/romania/act/279106/regulament-nr-1-2024)
- **Citare:** Articolul II, REGULAMENT nr. 1 din 9 februarie 2024 pentru modificarea și completarea Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 3/2018 privind monitorizarea infrastructurilor pieței financiare și a instrumentelor de plată
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/279106/regulament-nr-1-2024/articol/II
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/279106/regulament-nr-1-2024/articol/II.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/279106?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> (1) Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepția:
>
> a) art. I pct. 8, care intră în vigoare în termen de 12 luni de la data publicării prezentului regulament;
>
> b) art. I pct. 13-15, care intră în vigoare în termen de 6 luni de la data publicării prezentului regulament.
>
> (2) Instrumentele de plată electronică aflate în circulație și notificate Băncii Naționale a României la data intrării în vigoare a prevederilor prezentului regulament, la expirarea avizului care a stat la baza notificării potrivit cerințelor art. 129 alin. (1) pct. 2 din Regulamentul Băncii Naționale a României nr. 3/2018, cu modificările și completările ulterioare, nu fac obiectul reavizării în baza cerințelor nou-instituite potrivit art. 129 alin. (1) pct. 2 lit. c)-h) din același regulament.
>
> (3) Pentru instrumentele de plată electronică puse în circulație între data publicării și data intrării în vigoare a prevederilor art. I pct. 13-15, prestatorii de servicii de plată au obligația să transmită Băncii Naționale a României avizul emis de către Autoritatea pentru Digitalizarea României. Aceste instrumente de plată nu fac obiectul reavizării la Banca Națională a României în conformitate cu dispozițiile art. I pct. 13-15.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
