# Articolul 1

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [ORDIN nr. 166 din 2 noiembrie 2021 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de acordare a majorării prevăzute la art. 7 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2](https://regra.ro/legislatie/romania/act/247874/ordin-nr-166-2021)
- **Citare:** Articolul 1, ORDIN nr. 166 din 2 noiembrie 2021 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de acordare a majorării prevăzute la art. 7 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/247874/ordin-nr-166-2021/articol/1
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/247874/ordin-nr-166-2021/articol/1.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/247874?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> (1) În situațiile prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, personalul îndreptățit din cadrul Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, atunci când angajatorul nu a aprobat cererea prealabilă de acordare a zilelor libere sau, după caz, atunci când se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și optează pentru acordarea majorării.
>
> (2) Personalul îndreptățit din cadrul Ministerului Afacerilor Interne beneficiază de o singură majorare, indiferent de numărul copiilor înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară.
>
> (3) Majorarea prevăzută la alin. (1) nu se acordă:
>
> a) în cazul în care celălalt părinte beneficiază de zile libere în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2021 și/sau desfășoară activități prin telemuncă sau muncă la domiciliu;
>
> b) în cazul în care unul dintre părinți se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 110/2021;
>
> c) în cazul vacanțelor acordate pe timpul anului școlar, potrivit legii;
>
> d) în perioada în care persoana îndreptățită a desfășurat activități prin telemuncă sau muncă la domiciliu.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
