# Articolul 2

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [DECIZIE nr. 3 din 13 ianuarie 1998 cuprinzând norme referitoare la unele aspecte legate de aplicarea prevederilor art. 6 şi 14 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 48/1992](https://regra.ro/legislatie/romania/act/13952/decizie-nr-3-1998)
- **Citare:** Articolul 2, DECIZIE nr. 3 din 13 ianuarie 1998 cuprinzând norme referitoare la unele aspecte legate de aplicarea prevederilor art. 6 şi 14 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 48/1992
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/13952/decizie-nr-3-1998/articol/2
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/13952/decizie-nr-3-1998/articol/2.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/13952?isFormaDeBaza=True&rep=True

## Textul articolului

> Schimbările intervenite în ceea ce privește forma unei societăți comerciale deținătoare de licență de emisie pe cale radioelectrica, precum și schimbările intervenite în ceea ce privește asociații societății prin modificarea participării lor la capitalul social al acesteia - ca rezultat al cesionarii unor acțiuni sau al majorării capitalului social prin aport financiar sau material al unor noi acționari (asociați) primiți în societate după obținerea licenței de emisie - nu constituie o transmitere sau o modificare a licenței, în sensul dispozițiilor art. 14 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 48/1992, dacă participarea la capitalul social al noilor asociați (alții decât cei existenți în actele din dosarul societății la data obținerii licenței) nu depășește procentul de 49% din capitalul societății comerciale respective.
>
> În cazul în care, prin modificări de structura a capitalului social, datorate primirii de noi asociați, persoane fizice sau persoane juridice, după obținerea licenței de emisie pe cale radioelectrica, aceștia din urma dețin mai mult de 49% din acțiuni, dreptul rezultat din licenta acordată anterior societății se stinge în conformitate cu art. 14 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 48/1992.
>
> Într-o astfel de situație, continuarea emisiei, a difuzării de programe audiovizuale constituie o încălcare flagrantă a legii și se sancționează potrivit art. 38 alin. (1) lit. a) și art. 40 din Legea audiovizualului nr. 48/1992.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
