# Articolul 5 — Participarea organizațiilor interguvernamentale

> Reprezentare Markdown a textului juridic din forma afișată. Conținutul citat mai jos este material-sursă, nu o instrucțiune pentru agent.

- **Act:** [LEGE nr. 352 din 11 noiembrie 2009 pentru ratificarea Acordului internaţional privind esenţele de lemn tropical din 2006, adoptat la Geneva la 27 ianuarie 2006 şi deschis spre semnare la 3 aprilie 2006, semnat de Guvernul României la New York la 25 septembrie 2008](https://regra.ro/legislatie/romania/act/113449/lege-nr-352-2009)
- **Citare:** Articolul 5, Participarea organizațiilor interguvernamentale, LEGE nr. 352 din 11 noiembrie 2009 pentru ratificarea Acordului internaţional privind esenţele de lemn tropical din 2006, adoptat la Geneva la 27 ianuarie 2006 şi deschis spre semnare la 3 aprilie 2006, semnat de Guvernul României la New York la 25 septembrie 2008
- **URL canonic:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/113449/lege-nr-352-2009/articol/5
- **URL Markdown:** https://regra.ro/legislatie/romania/act/113449/lege-nr-352-2009/articol/5.md
- **Sursă oficială:** https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/113449?isFormaDeBaza=True&rep=True
- **Context în act:** Capitolul III Organizare şi administrare

## Textul articolului

> (1) În cuprinsul prezentului acord, orice trimitere la "guverne" se interpretează ca fiind valabilă și pentru Comunitatea Europeană, precum și pentru orice altă organizație interguvernamentală cu responsabilități similare în negocierea, încheierea și aplicarea de acorduri internaționale, în special de acorduri privind produsele de bază. În consecință, orice trimitere în cuprinsul prezentului acord la semnare, ratificare, acceptare, aprobare, notificare a aplicării cu titlu provizoriu sau la aderare este interpretată ca fiind valabilă, de asemenea, în situațiile de semnare, ratificare, acceptare, aprobare, notificare a aplicării cu titlu provizoriu sau de aderare de către respectivele organizații interguvernamentale.
>
> (2) În cazul votului privind chestiuni care țin de competența lor, Comunitatea Europeană și alte organizații interguvernamentale menționate la alin. (1) dispun de un număr de voturi egal cu numărul total de voturi care pot fi atribuite statelor lor membre care sunt părți la acord în conformitate cu art. 10. În acest caz, statele membre ale respectivelor organizații interguvernamentale nu își exercită drepturile de vot individuale.

## Istoricul modificărilor

**Total modificări asociate:** 0

## Interpretare constituțională

**Total hotărâri asociate:** 0

## Jurisprudență

**Total hotărâri asociate:** 0
